Steenwol voor kosteneffectiever bouwen

Beurs 15-07
Steenwol voor kosteneffectiever bouwen

ROCKWOOL staat in oktober 2024 voor de eerste keer op PREFAB in de Brabanthallen, s’-Hertogenbosch. Het bedrijf presenteert zijn Prefab Building Systems, geprefabriceerde bouwsystemen met in de basis ROCKWOOL steenwol, die speciaal zijn ontworpen om de bouwsector efficiënter, duurzamer en kosteneffectiever te maken.

Steenwol voor kosteneffectiever bouwen

Door op de beurs aanwezig te zijn, kan ROCKWOOL zijn innovatieve bouwsystemen in een korte tijd tonen aan een breed publiek van bouwprofessionals, architecten, ingenieurs en ontwikkelaars.

Duurzaamheid en comfort staan centraal bij ROCKWOOL Prefab Building Systems. De prefab bouwsystemen dragen significant bij aan energie-efficiëntie en helpen de CO2-uitstoot te verminderen. Dankzij het gebruik van het circulaire natuurproduct ROCKWOOL steenwol bieden deze systemen uitstekende thermische, akoestische en brandwerende eigenschappen.

Door steenwol lichte bouwelementen

Een ander belangrijk aspect van de Prefab Building Systems is de geboden efficiëntie. Prefabricage betekent dat een groot deel van het bouwproces in een gecontroleerde fabrieksomgeving plaatsvindt. In het geval van ROCKWOOL Prefab Building Systems vindt dit proces plaats in het Prefab Innovation Centre in Vianen.

Een bijkomend voordeel van Rockzero - één van de bouwsystemen van ROCKWOOL Prefab Building Systems - is het lichte gewicht (<50 kg/m2). Door deze eigenschap kan er met lichter materieel gewerkt kan worden. Ook zijn er kleinere en goedkopere installaties mogelijk, wat resulteert in lagere onderhouds- en aanschafkosten en daarmee de totale eigendomskosten (TCO) verlaagt. Naast seriematige rijwoningen is Rockzero een ideale oplossing voor optoppingen.