Snelwisselsysteem met Step-point centreerboor

Gereedschap 22-07
Snelwisselsysteem met Step-point centreerboor

Van Ommen komt met een Quick-Change snelwisselsysteem voor gatzagen in combinatie met een Step-point centreerboor onder de merken Phantom en International Tools. Hiermee wordt het voor verschillende gebruikers makkelijk om gecontroleerde en nauwkeurige gaten in wisselende diameters te zagen met een handboormachine.

Snelwisselsysteem met Step-point centreerboor

Eigenlijk bevat het wisselsysteem voor gatenzagen twee innovaties. De eerste is het Quick-Change snelwisselsysteem. Dankzij dit snelwisselsysteem wisselt men moeiteloos van gatzaag met een diameter van 16 mm naar bijvoorbeeld 76 mm. Premium kwaliteitsmerk Phantom en ook het prijs-/kwaliteitsmerk International Tools zorgen met het Quick-Change snelwisselsysteem voor een forse tijdbesparing in bedrijven waar men vaker gaten met uiteenlopende diameters moet zagen in diverse materialen. Het wisselen naar een andere diameter vergt slechts enkele seconden. Het Quick-Change snelwisselsysteem voor gatzagen bestaat uit 2 maten adapters en een houder. Hiermee kan men alle diameters zagen. Op het Quick-Change snelwisselsysteem zijn ook andere merken gatenzagen in te zetten.

Step-point boren concept

De tweede innovatie is dat dit snelwisselsysteem gecombineerd wordt met het eveneens door Van Ommen ontwikkelde Step-point boren concept. Met deze centreerboor kan men ergonomisch en gecontroleerd boren. Het snelwisselsysteem geeft een dubbele ondersteuning aan de centreerboor, waardoor de Step-point centreerboor zeer stabiel en spelingsvrij boort en de gatzaag daardoor moeiteloos nauwkeurige gaten maakt.

Met deze primeur biedt de Quick-Change een oplossing aan zowel metaal-, industrie- als constructiebedrijven in de bouw voor wie alle tijdwinst belangrijk is, gelet op het tekort aan vakmensen.