Rockfon behaalt Cradle to Cradle Certified Silver

Producten 28-06
Rockfon behaalt Cradle to Cradle Certified Silver

Rockfon, onderdeel van de Rockwool Group, kondigt met trots aan dat 86 procent van diens akoestische oplossingen het Cradle to Cradle Certified Silver-certificaat hebben behaald volgens versie 4.0 van de wereldwijde duurzaamheidsstandaard.

Rockfon behaalt Cradle to Cradle Certified Silver

Sinds 2021 is C2C de primaire keuze van Rockfon voor duurzaamheidscertificering om klanten onafhankelijke verificatie te bieden op vijf duurzaamheidsfocusgebieden: materiaalgezondheid, productcirculariteit, luchtkwaliteit & klimaatbescherming, water- en grondbeheer en sociale rechtvaardigheid.

Rockfon behaalt Cradle to Cradle Certified Silver

"Echte actie ondernemen om duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken en onweerlegbaar bewijs leveren van betere prestaties is een zware taak. C2C-certificering neemt het giswerk weg uit duurzaamheidsmaatregelen voor producten", zegt Parik Chopra, managing director bij Rockfon.

Rockfon behaalt Cradle to Cradle Certified Silver

Cradle to Cradle Versie 4.0

"C2C Versie 4.0 biedt Rockfon een waardevolle en bewezen benchmark tegen de toenemende focus op duurzaamheidsprestaties", voegt Chopra toe. “Het stelt ons niet alleen in staat om onze vooruitgang op het gebied van duurzaamheid te meten aan de hand van onze gestelde doelen, maar het onderscheidt ons ook in de markt omdat we leiderschap en toewijding tonen in elk aspect van duurzaamheid.”

Kortom, C2C-gecertificeerd zijn betekent dat Rockfon producten:

• Ontworpen zijn met het oog op een vermindering van de CO2-uitstoot en het waterverbruik

• Bijdragen aan de circulaire economie

• Grondig worden beoordeeld op materiële gezondheidskwesties

• De focus op een positieve bijdrage aan de samenleving integreren

Rockfon is ook content met het behalen van het Cradle to Cradle Certified Platinum- niveau voor de categorie Algemeen - Milieubeleid en -beheer en het Gold- niveau voor de categorie Sociale rechtvaardigheid.