Parijse skatebaan in Eindhoven 3D geprint

Algemeen 18-07
Parijse skatebaan in Eindhoven 3D geprint

Saint-Gobain Weber Beamix produceerde de 3D-geprinte betonnen skate-elementen die geplaatst zijn op La Défense in Parijs. Dit in aanloop naar het internationale sportevenement dat binnenkort in de Franse hoofdstad plaatsvindt.

Parijse skatebaan in Eindhoven 3D geprint

Deze innovatieve elementen, vervaardigd in de 3D-betonprintfabriek in Eindhoven, markeren een significante stap voorwaarts in zowel de sport- als de bouwsector.

Parijse skatebaan in Eindhoven 3D geprint

Dit skatepark van 400 m² aan de Esplanade de Paris La Défense ziet eruit als een gigantische flipperkast en is vanaf 18 juli tot 11 augustus voor iedereen toegankelijk tijdens de internationale sportcompetitie. Zowel beginners als ervaren skateboarders, gezinnen en mensen met of zonder beperkingen zijn van harte welkom om samen de skatesport te beleven.

Parijse skatebaan in Eindhoven 3D geprint

3D betonprinttechniek biedt belangrijke voordelen

Een aantal skate-elementen werd door vooraanstaande skaters en influencers getest in de 3D-betonprintfabriek in Eindhoven. Het oppervlak is perfect geschikt om te skateboarden, niet te glad en niet te ruw. De 3D-betonprinttechniek biedt een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van traditionele productiemethoden. Dankzij de 3D-betonprinttechnologie kunnen skate-elementen met uiterste precisie worden ontworpen en geproduceerd. Dit maakt het mogelijk om unieke en complexe vormen te realiseren die perfect aansluiten bij de behoeften van skateboarders en door middel van traditionele bekistingen niet uitvoerbaar waren. Dit biedt ontwerpers en architecten de vrijheid om buiten de traditionele grenzen te denken en unieke, functionele skate-elementen te creëren.

Daarbij is de productie van skate-elementen met 3D-printtechnologie aanzienlijk sneller dan traditionele methoden én resulteert deze innovatieve techniek in een CO2-reductie van 40 tot 60% ten opzichte van traditionele constructies. Dit komt doordat er alleen beton wordt gebruikt waar het nodig is en er geen wapening gebruikt hoeft te worden in de constructie.