Martin Glas wordt landelijk merk

Bedrijf 09-10
      Algemeen directeur Michel van Velsen van Martin Glas
    Algemeen directeur Michel van Velsen van Martin Glas

Glasgroothandel Martin Glas uit Eindhoven maakt de sprong van regionale speler in de glasbranche naar een landelijke speler van betekenis. Per 1 november treden ook de dochterbedrijven Stolker Glas en Langenhuizen Glasservice onder de naam Martin Glas naar buiten. 

      Algemeen directeur Michel van Velsen van Martin Glas
    Algemeen directeur Michel van Velsen van Martin Glas

Door de krachten te gaan bundelen onder de naam Martin Glas, kunnen de vestigingen hun klanten efficiënter bedienen, een breder assortiment producten aanbieden en sneller leveren. Algemeen directeur Michel van Velsen: “Daarmee voldoen we niet alleen aan de hoogste normen van onze afnemers, maar het stelt ons in staat om in een groter gebied een betere service te verlenen doordat er altijd een vestiging in de buurt is.”

De afzonderlijke vestigingen hebben veelal een specialisme dat aanvullend is aan het aanbod van andere vestigingen van Martin Glas in het land.  Van Velsen: “Dat maakt Martin Glas tot een glashandel die aan de meest uiteenlopende vragen kan voldoen. Zo staat in Eindhoven met name de verkoop en montage van bijvoorbeeld isolatieglas en brandwerend glas centraal. Bij andere vestigingen worden specifieke glasproducten geproduceerd, zoals Monuglas® en InBlindz®.”

Martin Glas kondigt samenwerkingen aan

De vestigingen van Glasdiscount.nl in Loenen en GlasGigant.nl in Utrecht richten zich op online verkoop van glas en aanverwante producten. Martin Glas verwacht de groei onder andere voort te zetten door samenwerkingen met andere bedrijven. Zo kondigde Martin Glas eind vorige week nog een exclusieve samenwerking aan met de GSF Glasgroep uit Almere voor de levering van duurzame isoMAX beglazing in de provincies Limburg en Noord-Brabant.