Cementarme metsel- en doorstrijkmortels in silo

Producten 16-07
Cementarme metsel- en doorstrijkmortels in silo

Voortbordurend op het succes van het Green Horizon concept, heeft Remix de Green Collection milieubewust geproduceerde mortels nog verder uitgebreid en geoptimaliseerd. Er is een toenemende vraag naar bouwmaterialen met een lage milieubelasting (MKI), die daarnaast ook nog eens voldoen aan het besluit bouwwerken en leefomgeving (BBL). Deze nieuwe cementarme metsel-en doorstrijkmortels van Remix Droge Mortel BV, voldoen aan al deze eisen. 

Cementarme metsel- en doorstrijkmortels in silo

Cementarm 

Deze morteltypes bevatten minimaal 40% minder cement ten opzichte van de reguliere metsel- en doorstrijkmortels. Toch is met deze morteltypes (in combinatie met het meest gangbare bakstenen metselwerk) een buigtreksterkte ? 0,3 N/mm² (NEN-EN 1996-1-1)  prima te realiseren. De mortels zijn geschikt voor het vermetselen van bijvoorbeeld:

Cementarme metsel- en doorstrijkmortels in silo

* Zuigende en sterk zuigende stenen

* Gehydrofobeerde stenen

* Smalle stenen (65mm)

(Getest bij TCKI rapport 24.05.00005, Fck1 0,68 N/mm²).

* CO2 negatieve stenen.

Remix ontzorgt

Uit recent onderzoek van Stichting Stapelbouw (bron: Nieuwsflits, onderzoek ‘buigtreksterkte in de bouwpraktijk’) blijkt dat metselwerk vaak niet voldoet aan het Nederlands bouwbesluit. Ook blijken aannemers en metselaars vaak niet op de hoogte van de eisen die aan het metselwerk worden gesteld. Daarom heeft Remix al meer dan 15 jaar geleden het Mortel-Op-Maat systeem geïntroduceerd. Met dit systeem worden mortel en steen altijd goed op elkaar afgestemd en wordt de kwaliteit van het metselwerk gewaarborgd.