BEALSTONE geeft granito/terrazzo een nieuwe look

Advertorial 12-07
©Thomas Léonard
©Thomas Léonard

Met BEALSTONE opent BEAL International een wereld van verbeelding. De minerale bekleding, met 97 procent ingrediënten van natuurlijke oorsprong, wordt in België gemaakt en is een innovatieve oplossing op creatief én technisch vlak.

©Thomas Léonard
©Thomas Léonard

Creatieve ideeën

De minerale terrazzo-bekleding BEALSTONE leent zich voor heel wat creatieve ideeën in huis of in een commerciële ruimte – van een nieuwe trap over gedecoreerde meubelen tot een tweede leven voor oude keukenwerkbladen. Je kan de coating eindeloos toepassen, binnen en buiten, horizontaal of verticaal.

Originele samenstelling

Het succes van BEALSTONE zit ook in de samenstelling van het materiaal. Terwijl de originele granito/terrazzo uit Italië stukjes natuursteen en marmer bevat, gaat de BEALSTONE-oplossing een stap verder. In dit nieuwe generatie bindmiddel kan je verschillende aggregaten toevoegen: kwarts, metaalschilfers, marmer, terracotta, edelstenen, glas, fragmenten van flessen, schelpen, kiezelstenen, stukjes spiegel, silica-korrels, gerecycleerde materialen of zelfs koffiebonen... BEALSTONE bindt alle componenten tot een duurzaam en origineel resultaat, zonder voegen voor een ononderbroken uitzicht. 

Lees ook: Nieuw opleidingscentrum van BEAL

Duurzame keuze

Als Belgisch familiebedrijf hecht BEAL International veel belang aan duurzaam ondernemen. De R&D-afdeling zet sterk in op het ontwikkelen van milieuvriendelijke en duurzame producten met respect voor hulpbronnen, omgeving en gebruikers. BEALSTONE bevordert het gebruik van lokale aggregaten, waardoor de ecologische voetafdruk aanzienlijk kleiner wordt. Dankzij de droogschuurtechniek is er geen water nodig, waardoor er ook geen vervuiling is door de lozing van vervuild water. Deze aanpak draagt ​​bij tot minder verontreiniging van het grondwater, waardoor BEALSTONE® een ecologische keuze is voor bouw- en renovatieprojecten.

Gebruiksgemak

BEALSTONE koppelt een makkelijke hechting aan een bijzondere slijtvastheid, en een fijne dikte aan een oneindig palet van kleuren, in de massa gepigmenteerd. De afwerking gebeurt door nat of droog te schuren. Je kan de coating al vanaf een paar mm aanbrengen op tal van ondergronden (beton, zandcement, tegels, MDF, multiplex…). De BEALSTONE-coating onderscheidt zich van alle andere marktoplossingen door zijn minerale uitstraling, natuurlijke en warme textuur, en gebruiksgemak.