Bao Living versnelt de duurzame bouwrevolutie

Bedrijf 10-10
Bao Living versnelt de duurzame bouwrevolutie

Bao Living, de Belgische pionier in modulaire, duurzame bouwoplossingen, heeft met succes 1,5 miljoen euro opgehaald in een nieuwe financieringsronde. De investering komt van twee prominente spelers in de bouwsector: het investeringsfonds Entrevest en de wereldwijd gekende aannemer BESIX Group.

Bao Living versnelt de duurzame bouwrevolutie

Met de kapitaalinjectie van 1,5 miljoen euro zet Bao Living een volgende stap in zijn ambitie om de bouwsector te revolutioneren. Het bedrijf, opgericht in 2018, ontwikkelde SAM, een gepatenteerd modulair meubelsysteem dat alle benodigde elementen voor keuken, badkamer en slaapkamers integreert, inclusief elektriciteit, watertoevoer, ventilatie en verwarming. SAM is niet alleen functioneel en esthetisch, maar ook volledig circulair, wat betekent dat het na gebruik volledig gedemonteerd en hergebruikt kan worden.

Bao Living versnelt de duurzame bouwrevolutie

Antwoord op duurzamer bouwen

Benjamin Eysermans, CEO en medeoprichter van Bao Living: “SAM bespaart niet alleen plaats en is prijscompetitief, maar biedt ook een antwoord op de dringende noodzaak om duurzamer te bouwen. Deze investering betekent een bevestiging van onze aanpak, en zorgt ervoor dat we we onze technologie verder kunnen ontwikkelen en onze impact op de markt versnellen.”

            Benjamin Eysermans, CEO en medeoprichter van Bao Living
Benjamin Eysermans, CEO en medeoprichter van Bao Living

Met de nieuwe financiering kan Bao Living een aantal ambitieuze projecten realiseren. Zo wordt er geïnvesteerd in de ontwikkeling van een configuratiesoftware die architecten en aannemers in staat stelt om in real-time prijzen te berekenen en de meest optimale indeling van de SAM-modules te bepalen.

Daarnaast breidt Bao Living zijn circulaire model uit, waardoor klanten na gebruik van de modules een deel van de aankoopprijs terugkrijgen.