AkzoNobels Kleur van het Jaar 2025

Algemeen 11-09
AkzoNobels Kleur van het Jaar 2025

Als er één kleur is die een glimlach op je gezicht kan toveren dan is het wel True Joy, AkzoNobels Kleur van het Jaar voor 2025. De vrolijke gele tint is op een missie om onze huizen te vullen met optimisme, trots en levendigheid.

AkzoNobels Kleur van het Jaar 2025

Ondersteund door drie complementaire kleurenpaletten is True Joy het resultaat van uitgebreid onderzoek naar kleur, design, culturele, economische en sociale trends, dat een verlangen laat zien om een vreugdevolle sprong in het onbekende te maken, ambacht te eren en te omarmen wie we zijn.

AkzoNobels Kleur van het Jaar 2025

AkzoNobel vertaalt al meer dan 30 jaar trends

Het Global Aesthetic Center van AkzoNobel vertaalt al meer dan 30 jaar trends naar gewenste kleuren voor onze huizen. De jaarlijkse ColourFutures-trendvoorspellingsbijeenkomst brengt experts van AkzoNobel, internationale architecten, ontwerpers en journalisten samen om inzichten te delen over hoe onze kleurkeuzes worden beïnvloed door wat er in de wereld om ons heen gebeurt. Junior ontwerpers en stagiaires werden dit jaar ook voor het eerst uitgenodigd om ervoor te zorgen dat consumenten uit een zo breed mogelijke leeftijdscategorie vertegenwoordigd waren in het invloedrijke besluitvormingsproces van de Kleur van het Jaar.

AkzoNobels Kleur van het Jaar 2025

Hun discussies leidden tot drie decoratieve verfkleurverhalen die rond True Joy werden ontworpen om consumenten te helpen de juiste complementaire kleuren te vinden die passen bij hun stemming en designvoorkeuren. Het kleurenpalet ‘Durf’ spoort je aan om je comfortzone te verlaten en avontuur in je huis te brengen met heldere en opbeurende kleuren terwijl het kleurenpalet ‘Ambacht’ je aanmoedigt om creativiteit in je huis te brengen door het te vullen met unieke handgemaakte voorwerpen.