OneCollection brengt de jaren '70 terug

Meubels 02-05
OneCollection brengt de jaren '70 terug

Meubelfabrikant OC (OneCollection), ook bekend van het merk House of Finn Juhl, heeft onlangs een visuele rebranding ondergaan en herlanceert nu een reeks modernistische en brutalistische meubels, ontworpen door het gerenommeerde Deense architectenbureau FRIIS & MOLTKE.

OneCollection brengt de jaren '70 terug

De Nordsø-serie werd oorspronkelijk ontworpen in 1976 en bestaat uit banken, zowel met als zonder rugleuningen, en lange tafels gemaakt van massief Scandinavisch grenen. Daarnaast wordt de minimalistische Nørgaard-stoel opnieuw gelanceerd in gebeitst en geverfd beukenhout met een zitting geweven in koord. De stoel is ontworpen in 1979, ook door FRIIS & MOLTKE. Voor de meubels, die in Denemarken worden gemaakt in de eigen werkplaatsen van OC in de steden Vejen en Ringkøbing, wordt uitsluitend FSC- en PEFC-gecertificeerd hout gebruikt.

OneCollection brengt de jaren '70 terug

Friis & Moltke voor OneCollection

FRIIS & MOLTKE werd in 1954 opgericht door Knud Friis & Elmar Moltke Nielsen. De twee architecten werden bekend door hun ontwerpen van particuliere woningen en grootschalige gebouwen, zoals hotels, scholen en culturele instellingen. In de jaren ‘60 introduceerden ze een Deense interpretatie van brutalisme, gekenmerkt door grootse gebouwen in ruw beton die zich inbedden in het omringende landschap.