AGC opent een nieuwe lamineerlijn

Nieuws 30-04
AGC opent een nieuwe lamineerlijn

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van de markt naar gelaagd glas, kondigt AGC Glass Europe met trots de ingebruikname aan van de nieuwe lamineerlijn op de productielocatie in het Duitse Osterweddingen.

AGC opent een nieuwe lamineerlijn

Deze aanzienlijke investering biedt de smelter lange termijn kansen in deze groeimarkt.

Osterweddingen wordt met deze nieuwe productielijn een compleet geïntegreerde productielocatie. Hier kan standaard glas en extra helder glas, geproduceerd door de bestaande floatglaslijn, direct worden omgezet tot waardevolle producten op zowel de coater als de nieuwe lamineerlijn. Met deze ultramoderne lamineerlijn met hoge capaciteit heeft AGC een flexibel instrument in handen om het volledige assortiment gelamineerd glas te produceren. Dit varieert van DLF (half jumboformaat) tot op maat gemaakte en zelfs XXL-jumboformaten (tot 7 meter) - met hoogwaardige coatings of zonder.

Nieuwe lamineerlijn beperkt CO2-uitstoot

De volledig geïntegreerde productielocatie in Osterweddingen zet extra in op duurzaamheid, want de nieuwe lamineerlijn zal ook bijdragen aan het optimaliseren van het vrachtvervoer door Europa, waardoor de CO2-voetafdruk van AGC verder wordt verkleind met een besparing van 1.100 ton CO2-uitstoot per jaar.