Veiligere toekomst voor windmolens

Schilderen 14-03
Veiligere toekomst voor windmolens

De iconische 18e-eeuwse windmolens in Kinderdijk in Nederland worden geconserveerd met hulp van het merk Sikkens van AkzoNobel.

Veiligere toekomst voor windmolens

Het bedrijf, dat in 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO werd verklaard, heeft een zesjarige overeenkomst getekend om de 19 windmolens, die rond 1740 werden gebouwd, te beschermen.

Veiligere toekomst voor windmolens

De samenwerking – met Stichting Werelderfgoed Kinderdijk – houdt in dat de technische expertise en innovatieve coatings van AkzoNobel de molens conserveren en in hun oorspronkelijke kleuren herstellen.

Molens zijn uniek en onvervangbaar

"Kinderdijk is uniek en onvervangbaar", vertelt Peter-Jan van Steenbergen, directeur van Stichting Werelderfgoed Kinderdijk. "Onze UNESCO-site is een voorbeeld voor de wereld en alleen de beste onderhoudsplannen en producten zijn goed genoeg. We zijn dan ook zeer verheugd dat we deze samenwerking met AkzoNobel zijn aangegaan."

De molens van Kinderdijk, door velen beschouwd als een nationale schat, zijn het symbool geworden van hoe Nederlanders de kunst van slim en duurzaam waterbeheer gedurende honderden jaren onder de knie hebben gekregen. Het is ook een gevestigde toeristische attractie, met meer dan 350.000 mensen per jaar.