BAM en NLV verduurzamen woningen in Tilburg

Projecten 15-03
BAM en NLV verduurzamen woningen in Tilburg

BAM Wonen verduurzaamt in opdracht van vastgoed vermogensbeheerder NLV (Nederlands Vastgoed) 34 eengezinswoningen aan de Nistelrodestraat in Tilburg.

BAM en NLV verduurzamen woningen in Tilburg

De woningen krijgen onder meer beter glas, zonnepanelen en een sedumdak. Begin juni 2024 zijn de werkzaamheden afgerond en hebben de woningen een energielabel A++. Het Tilburgse project is onderdeel van een samenwerking waarbij NLV en BAM Wonen ruim 900 huurwoningen van Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) energiezuinig maken. 

BAM en NLV verduurzamen woningen in Tilburg

De 34 woningen in de Nistelrodestraat in Tilburg zijn gebouwd in 1996 en hebben energielabel B of C. Ruim driekwart van de bewoners stemde in met de verduurzaming. Hun wooncomfort neemt toe, terwijl de energierekening daalt.

Flinke opfrisbeurt voor de woningen

Naast alle verduurzamingsmaatregelen geeft BAM Wonen de woningen een flinke opfrisbeurt. Het hekwerk en de kozijnen aan de buitenkant worden voorzien van een frisse verflaag. Op de gevel komt een waterafstotende beschermlaag en waar nodig worden kozijnen gerepareerd, metselwerk hersteld en lichtschakelaars en stopcontacten vervangen. 

Met dit project in Tilburg geeft BAM Wonen uitvoering aan de BAM-strategie ‘Building a sustainable tomorrow’, waarin duurzaamheid, industrialisatie en digitalisering centraal staan.